Sociëteit

De Hereweg 40 is een prachtig monumentaal pand vlakbij het centrum van Groningen, 2 minuten lopen van het Centraal Station en slechts een kleine 20 minuten fietsen vanuit Vinkhuizen. Waar een historisch pand door de overheid wordt gedefinieerd als een ‘monument dat een overblijfsel is van kunst, cultuur, architectuur of nijverheid dat van algemeen belang wordt geacht om de historische, volkskundige, artistieke, wetenschappelijke, industrieel-archeologische of andere sociaal-culturele waarde’, zal de sociëteit van de GSV voor de meeste van haar (oud-)leden om andere redenen als historisch worden omschreven. 


Dit monumentale pand dat gebouwd is in 1890, wordt elke donderdagavond geëxploiteerd als sociëteit. Met een voorzaal die is ingericht als bar met een vaste tapaansluiting en een achterzaal die is uitgerust met een laser, stroboscooplamp en dj-booth, heeft dit pand alles wat nodig is om een goed feestje te houden.

Op de sociëteit gelden de volgende regels:

1. Sooscie's wil is wet.
2. Houd rekening met de buurt. Zorg dat het voor en achter stil is na 23:00.
3. Neem geen glaswerk mee naar de openbare weg.
4. Laat soos heel.
5. Waarschuw bij brand of calamiteiten een Sooscie of BHV'er.
6. Sinds 1 april 2020 wordt er nergens meer in de sociëteit gerookt!


Bij overtreding van deze regels wordt er een boete van €25 in rekening gebracht. Bij een buitensporig tapverschil kan deze boete ook in rekening worden gebracht.